tisdag 13 oktober 2009

Fotboll och Dawitt Isaak

Hej igen kära dagbok. Jag har saknat dig. På något sätt mår jag bättre när jag skriver. Mycket har hänt sedan den 15 september när vi möttes senast. Jag ska försöka vara lite flitigare framöver.

Nyss reagerade jag på att det sades i radion att Örgryte Fotbollsklubb hade fått böta 10.000 kronor för att de hade visat en banderoll på Dawit Isaac som sitter oskyldigt fängslad i Eritrera. Banderollen hade texten "Frige Dawit Isaak". Det kan kosta Örgryte Fotboll 10 000 kronor. De som bestämmer inom fotbollsvärlden anser att det var anstötligt och att det inte får förekomma politiska budskap i samband med fotboll. Klubben tänker överklaga. Det gör ni verkligen rätt i. Jag trodde inte mina öron. Vad är all reklam som fotbollssargen är fullproppad med om inte politiskt. All reklam går ju ut på att vi ska påverkas att konsumera och att göra det just hos det företaget som gör reklamen. Men då är pengar inblandade och då räknas det inte som politik. Det är en besynnerlig värld vi lever i.

Det är helt obegripligt varför han sitter fängslad på åttonde året och Sveriges högsta ansvariga inte kan få loss honom. Någon sade att vi måste skicka dit Lisbeth Salander som kan frita honom. Tänk om det gick att göra så!
Rosen