torsdag 12 augusti 2010

Varför är jag rödgrön?

Varför kan jag aldrig rösta på ett borgerligt parti? Det finns många skäl, men fyra viktiga skäl för närvarande är avgörande. 1) Skattesänkningar för rika leder till ökade klyftor och privatiseringar leder till vinster 2) Försämringar i sjukförsäkringen. 3) 25:4 regeln, som de borgerliga nu tar bort. 4) Moderaternas ideologiska stöld.

På söndag avgörs vilka grupper som får det sämre eller bättre under de kommande åren. Moderaterna klarar inte längre av att driva sin konservativa politik utan stjäl arbetarrörelsens idéer och klär sig i arbetarrörelsens språkdräkt. De tar till ojusta metoder och kallar sig för ett arbetarparti. Det är ideologisk stöld. De pratar bara om den yttre rocken. Låt dem inte lura dig, deras tal är bara ett sätt att få din röst.

Lars Sjöblom, tidigare moderatpolitiker i Norrtälje berättade i Aftonbladet att han fastnade för moderaterna för att ”det lät som att de både värnade friheten och välfärden”. Han insåg senare att de nuvarande sjukreglernas tillkomst är baserade på enbart pengar och inte på att det är en människa som är sjuk. När det kommer till skarpt läge har moderater en kylig och utstötande attityd. Moderaternas ideologi är penningen. Under rocken finns bara pengar. Lars Sjöblom har nu lämnat moderaterna.

1) Reinfeldt, Bildt, Borg och andra som har de bästa förutsättningar i livet låtsas vara på din sida och ger dig lite mer i plånboken genom att sänka skatten, pengar som sedan går till äkta moderat politik, som att minska den offentliga sektorn, med färre lärare i skolan och mer mobbning som följd. Det är pengar som vi inte ser röken av, de ligger i tryggt förvar i skatteparadis där ägarna inte behöver betala skatt. En politik som inte gynnar dig och mig utan deras egna grupper. De har lärt sig att tala så det låter bra. De största ägarna inom den privatiserade sjukvården har plockat ut minst 350 miljoner i vinst inom sjukvården av stockholmarnas skatter. Lägg också till vinster inom förskola och skola. Om de borgerliga vinner valet privatiserar de resten av all sjukvård som går. Därför är det här valet ett ödesval. Vi får aldrig tillbaka vår trygghet och välfärd igen.

Detta samtidigt som gamla dör i sina lägenheter på grund av brist på personal för att skattemedlen minskats och nyanställningar inte gjorts i tillräcklig omfattning.
Detta samtidigt som barnfattigdomen ökar – i Sverige. Det är svårt att tro. Enligt majblomman fick 23.000 barn med konstaterat synfel avstå från glasögon för att föräldrarna inte hade råd. Ensamstående mammor har många gånger heller inte råd att hämta ut receptutskriven medicin till sina sjuka barn. Det är också svårt att tro att sådant kan hända – i Sverige.

När det talas om valfrihet inom sjukvård, så tänker sig inte borgarna att ett alternativ också är kommunal eller landstingsdriven vårdcentral. I Nynäshamn till exempel finns inte något sådant alternativ. Människor där vill också kunna välja.

Den borgerliga propagandan måste genomskådas. De rödgröna har aldrig ansett att det inte ska löna sig att arbeta, att sjuka ska förtidspensioneras på löpande band som det sägs i debatten, att pensionärer ska få dålig mat i plastlådor och så vidare. Allt förändras så även politiken.

2) Socialdemokraterna började diskussionen om de sjukas situation, borgarna vann förra valet och genomförde sin hårda sjukpolitik. Hade socialdemokraterna vunnit valet förra gången så hade förändringar gjorts i de flesta system med den skillnaden att den enskilda människans trygghet hade varit en utgångspunkt. I ett solidariskt samhälle finns alltid möjlighet till bidrag när så är nödvändigt, människor i ett solidariskt samhälle lämnas aldrig ensamma.

Du som är osäker och inte vet hur du ska rösta, tänk för en gångs skull på dig själv, dina närmaste och alla de som drabbats hårt i det känslomässigt kyliga Sverige. Lyssna till innehållet i vad de rödgröna partiledarna säger och du ska se att valet är enkelt – rösta för riktig välfärd, rösta ideologiskt – rösta rödgrönt. (Källor Etc och SCB).

3) Intagningsregeln till universitet, så kallad 25:4 regeln (25 år och arbetat 4 år) togs bort från och med hösten 2010 av liberalernas främsta förespråkare Jan Björklund och Tobias Kranz. Tillsammans med de övriga allianspartierna visar de här sitt rätta ansikte. 25:4 regeln infördes av Socialdemokraterna för att studerande oavsett klasstillhörighet skulle få en chans att studera på universitet. Utan denna regel utesluts många som senare vill söka in till universitet och som klarar universitetskraven mycket väl. Denna regel skapar utanförskap. Det är inte de som nu utesluts från universitetsstudier som främst sänker kvaliteten i högskolan om just det skulle varit ett av skälen till att ni tog bort regeln. Av olika anledningar går duktiga ungdomar ut i arbetslivet efter grundskolan, men upptäcker senare att de vill studera. Det ska inte vara för sent även om vederbörande missade gymnasiet. För egen del hade jag aldrig kunnat skaffa mig den utbildning jag har idag om inte den regeln hade funnits. Det är svårt att förstå varför folkpartiet tagit bort den, ett parti som annars ivrar för frihet. Valfrihet för privatiseringar av hela offentliga sektorn, alla ska kunna välja fritt hörs nästan varje dag från allianshåll. Valfrihet är honnörsordet. Men det stämmer bara när det gynnar dem själva.

4) Moderaternas benämning om sig själva som ett arbetarparti är ideologisk stöld. Inte ens termen, jobbparti har de levt upp till, trots att de ovabrutet talar om jobb, jobb, jobb. Moderaterna har ingen grund för att kalla sig ett arbetarparti. Det är skamligt att de talar om sig som ett sådant. Ingen av dem har väl behövt kämpa för fackliga rättigheter, lön som går att leva på, eller för att få ett arbete. Paketeringen är snygg, fint omslagspapper med krullat glänsande silver- och guldband runtom, men innehållet är girighet. Var skeptisk till vad allianspartierna säger inför valet.

Detta och en massa övriga beslut som alliansen fattat under sina fyra regeringsår innebär försämrade levnadsförhållanden och -villkor för många lönearbetande och arbetslösa i vårt land, medan de rika tjänat på skattesänkningar, höga a-kasseavgifter med mera. Problemet är att det inte märks med detsamma.

Detta och mer är skäl nog för att inte rösta på allianspartierna. Eller hur?

Rösta på de rödgröna.
Rosen