fredag 28 november 2008

Sovproblem

Jag har svårt att sova en hel natt. Oftast vaknar jag klockan tre på natten och är klarvaken. I natt vaknade jag redan klockan ett och gick upp och satte på TV:n. Råkade klicka in Seinfeldt på femman. Alltid kul med dom. Råkade klicka fram Nanny också. Det är nog det värsta program om barns fostran jag sett. Det är ju rena övergreppen som de utsätter barnen för. Att inte föräldrar är rädda att barnen spårar ur som tonåringar när de uppfostras så auktoritärt. Hur kan man vara så elak mot sina egna bar. I Sverige sulle det som Nanny och föräldrarna gör mot barnen klassas som övergrepp och psykisk misshandel. Fy på er!

Ibland sätter jag på radion och lyssnar på Vaken. Men de spelar alldeles för mycket musik för min smak och pratar om ointressanta saker. Jag skulle vilja ha mer samhällsprat. Hur ska jag göra för att få sova en hel natt. Har någon något bra knep undrar
Rosen

Sovproblem

Jag har svårt att sova om nätterna. Jag har inte svårt att somna, men jag varknar vid tre-tiden på natten och i de flesta fall så kan jag inte somna om. I natt vaknade jag klockan ett, pigg som en mört blev jag tvungen att gå upp och jag satte mig faktiskt framför TV:n. Till min glädje fann jag att Seinfeldt var på ingång i kanal 5. Kul. Men nu, klockan 16.00 är jag jättetrött så jag borde gå och sova en stund, men då blir kvällen förstörd. Hur ska jag göra så jag sover hela natten. Har någon något bra tips?
Rosen

torsdag 27 november 2008

Den här bloggen

Den här bloggen är ny. Jag har inte kommit igång med den ännu, men jag ska. Jag håller på att flytta så bloggandet får vänta några veckor till. Dock vill jag reflektera något över vad den här bloggen kan komma att handla om. Jag tror att jag vill kritisera språkanvändningen, begreppsval och liknande saker i andra bloggar och tidningar. Jag tycker att språket håller på att förslummas totalt. Till exempel har folk börjat skriva isär ord. Tidigare visste människor vilka ord som skulle skrivas isär och vilka som skulle hållas samman. Men idag är det rent bedrövligt hur språkmissbruket breder ut sig. Ta till exempel det här - fryst kycklinglever. Ja, det förstår man ju, men när någon skriver - fryst kyckling lever - utan att reagera på vad hon eller han skrivit, då håller nåogt icke önskvärt på att hända med människors språkanvändning. Det här är inte bra. Språket är vårt viktigaste kommunikationsmedel som måste vårdas. Att ord förändrar form och mening, det vet vi ju, men inte hur som helst.
Rosen

lördag 22 november 2008

Första testet

Oj, nu har jag tydligen skapat en blogg, fast det inte var meningen. Jag råkade trycka på en bloggmall men jag vet inte vilken. Spännande att se vilken mall det blev. Inte visste jag att det var så här lätt heller att skapa en blogg. Jag tror jag behåller den här mallen så jag kommer igång med skrivandet.